Wat heeft het winnen van de prijs Burense ondernemer van 2015 betekent voor Golfcentrum de Batouwe?

Golfcentrum de Batouwe was vorig jaar de winnaar in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wat heeft het winnen van deze prijs voor jullie betekent? Deze vraag stelden we aan Alexander de Vries.

Alexander: “Wij hebben dit ervaren als een kroon op het werk van vele jaren. De reacties uit de wijde regio zijn hartverwarmend geweest. Een golfbaan heeft voor de buitenwereld misschien een gesloten karakter, door de MVO award hebben wij kunnen laten zien wat we doen. Wij gaan voor natuurontwikkeling, ondersteuning van minder valide golfers en arbeidsparticipatie binnen de bedrijfsvoering. Ook landelijk heeft de award bijgedragen: de Nederlandse Golf Federatie, met 380.000 leden, heeft de MVO Award van De Batouwe als voorbeeld gesteld op het vlak van duurzaam beheer. De award heeft ons extra energie gegeven om verder te bouwen. Kortom: alleen maar winnaars! Ook benieuwd hoe we dit doen? Loopt u gerust binnen.”

Golfcentrum de Batouwe is in 1990 aangelegd. Het complex is gesitueerd in het prachtige Betuwse landschap en ademt weldaad en rust uit. Samen met een aantal bestaande bosgebieden langs het kanaal, dragen brede bosstroken bij aan de landelijke inpassing. Met de grote fruitboomgaarden, die in het voorjaar prachtig in bloei staan, zorgen uitdagende waterpartijen en glooiende helllingen voor een parkachtig en breed opgezet landschap.