Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek is de Burense Ondernemer van 2017!

Op 4 oktober was de verkiezing Burense ondernemer van het jaar. Voor een volle zaal in de Prinsenhof te Buren presenteerden de vijf genomineerde ondernemers hun onderneming. De vakjury, onderleiding van burgemeester De Boer, had de zware taak om alle ondernemers te beoordelen. Daarnaast kon het aanwezige publiek zelf ook stemmen op hun favoriete ondernemer. Ook de uitslag van de stemmen die vooraf via Facebook werden opgehaald telde mee voor het eindresultaat. De winnaar van de titel Burense ondernemer van 2017 is de Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek.

De vijf genomineerde bedrijven zijn geselecteerd door de lokale ondernemersverenigingen en de gemeente Buren. De genomineerde bedrijven waren:

  • Duikcentrum De Beldert, Zoelen
  • Knobbout Slagerijen, Buren
  • Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek, Lienden
  • Autodemontage van Spanje & Zn, Ingen
  • BureauTaal, Beusichem

Gemeenteraad heeft alle kandidaten bezocht
Voor het eerst heeft de gemeenteraad van Buren samen met het college van B&W alle genomineerde bedrijven op de verkiezingsdag bezocht. Zij hebben in een touringcar een rondje gemaakt en achter de schermen kunnen kijken bij de bedrijven.

Presentatievideo’s door studenten ROC Rivor
Nieuw dit jaar was ook de samenwerking met het Praktijklab van de Academie voor Ondernemerschap en Dienstverlening, het projectbureau binnen ROC Rivor gerund voor, door en met studenten. Een leerbedrijf om studenten van het ROC nòg beter voor te bereiden op de praktijk. En om creativiteit, kennis, vaardigheden en ondernemerschap te ontwikkelen. In het Praktijklab leren ze hoe het is om aan opdrachten en projecten te werken voor echte klanten.

Mediavormgeving studenten zijn ingezet om de presentatievideo’s van de genomineerde bedrijven te maken. In zelfstandige teams schreven zij scenario’s, filmden zij op locatie en monterden ze de video’s die voor het eerst op de verkiezingsavond getoond gaan worden. De Rabobank had een speciale prijs voor de beste video ter beschikking gesteld, die is gewonnen door het team dat de video van Stichting Zorgboerderij Hoog-Broek gemaakt hadden.

Klik hier om deze mooie video’s nog een keer terugkijken.

Klik hier om de foto’s van het Business event 2017 te bekijken.