Het Heerenlogement

Helmer Schot en Janneke Verweij zijn de trotse eigenaar van Restaurant Het Heerenlogement. Het restaurant staat, al sinds de 16e eeuw, in het pittoreske Beusichem aan de Markt. Al eeuwen is het pand een vriendelijke ontvanger van gasten. Aan gasten die op doortocht waren en een slaapplaats zochten voor henzelf inclusief paard en het heeft zelfs dienst gedaan als slijterij en bierbrouwerij!
Het monumentale pand kent een rijke geschiedenis. Het Heerenlogement wordt al in de 16e genoemd. Het karakteristieke pand aan de Markt heeft al meerdere namen gekend. Eén van de eerste namen is 'Die blauw Camer'. Vanwege de jaarlijkse paardenmarkt die (nu nog steeds!) op de markt gehouden wordt, is het in 1615 tot  'Het Sweerte Peert' gedoopt. In de loop van de tijd is er het een en ander veranderd. Er kwam een gedeelte bij en weer later een koetshuis.
Omstreeks 1682 werd er een bierbrouwerij gevestigd en in 1700 was het tevens een herberg. De naam veranderde in 'De Valck'. Achtereenvolgens droeg het in 1751 de naam 'Het Witte Peerd' en vanaf 1850 tot 1950 'Van Kempenhuis' waarin een slijterij gehuisvest was.
Sinds 1969 is het pand bekend als 'Het Heerenlogement', een naam die nog steeds trots gevoerd wordt.In het restaurant kan je uitgebreid dineren, maar ook even snel genieten van een Heerenmaal. In het theater kan elk feestje verzorgt worden. Van kerstdiner tot kraamfeest. Van een bruiloft tot de verjaardag van je oma.Meer informatie: www.hetheerenlogement.nl